Languages

De VVSG zet duurzame helden in de kijker

Van 18 tot 25 september: de Week van de Duurzame Gemeente 

 

Van 18 tot 25 september 2019 organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) de Week van de Duurzame Gemeente.  

Tijdens deze week zetten een honderdtal deelnemende Vlaamse steden en gemeenten hun ‘duurzame helden’ in de kijker. Dat zijn burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de 17 duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties en die van de wereld een betere plek willen maken.

Duurzame Helden en activiteiten in een 100-tal Vlaamse Gemeenten

Duurzaamheid ligt heel wat Vlamingen nauw aan het hart. Van 18 tot 25 september zetten de gemeenten honderden Duurzame Helden in de kijker die in hun dagdagelijkse activiteiten het verschil maken. Ze doen dat bijvoorbeeld met huiswerkbegeleiding voor kwetsbare kinderen, repair-cafés of het openstellen van hun passiefwoning. 

Een overzicht van de gemeenten en hun helden vind je hier, de activiteiten staan hier.

Duurzaam effect

Bij de VVSG zijn ze van mening dat er veel meer dan een campagne nodig is om de SDG’s te realiseren. De gemeenten gebruiken deze campagne wel als hefboom  om het lokale beleid te veranderen en de duurzame-ontwikkelingsdoelen concreet waar te maken.

 

Meer info: Nathalie Debast, VVSG-persverantwoordelijke, 0497/31.80.77.