Languages

Reportage Stad Gent op RTBF

Reportage over  Stad Gent als duurzame stad in Alors, On change! op RTBF

RTBF toont woensdag 7 maart, reportage over de transitie van Stad Gent naar duurzamere stad in Alors, On Change! op la Deux (RTBF). Om 23 uur kunt u zien hoe Gent en ook elders in Vlaanderen zich bezig houden met duurzaamheidskwesties. 

Vanavond, woensdag 7 maart (23u) is er op La Deux van de RTBF een speciale uitzending van Alors, on change! Ze steken voor hun 50e verjaardag de taalgrens over naar Gent. Stad Gent zet zich al jaren in voor een transitie naar een duurzamere stad. Het team van Alors, on change! brengt in beeld hoe Stad Gent dat precies doet. Ook interviewen ze elders in Vlaanderen mensen die op een duurzame manier bezig zijn.

Alors on change! werkt voor deze reportage samen met het tweemaandelijkse Franstalige magazine Imagine demain le monde. Het magazine wijdt zijn maart-april helemaal aan de situatie in Gent. Alors on change!  kreeg voor deze reportage financiële steun van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling. Deze raad reikt sinds 2010 ook een persprijs om kwaliteitsvolle journalistiek over duurzame ontwikkeling te stimuleren.