Languages

Ontdek de maatschappelijke ambities van het FIDO!

FIDO publiceert duurzaamheidsverslag 2015-2016

Het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) schrijft haar visie en ambities voor de komende jaren neer in haar kersvers duurzaamheidsverslag. Het verslag bouwt verder op ons eerste GRI-verslag, gepubliceerd in 2015, met ruimte voor nieuwe invalshoeken en strategieën.  

Geen duurzame samenleving zonder een goed federaal beleid. Het FIDO wil dan ook het federale beleid rond duurzame ontwikkeling vormgeven om de transitie naar een duurzame samenleving te kunnen ondersteunen, versterken en versnellen. Hiervoor zijn goede investeringen, instrumenten en institutionele veranderingen nodig die afgestemd zijn op de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. 

De SDGs en de zeven ambities

Op 25 september 2015 schoof de Verenigde Naties 17 doelstellingen of SDGs naar voren die tegen 2030 gerealiseerd moeten worden. De VN heeft zo het concept van duurzame ontwikkeling weer nieuw leven ingeblazen en verschillende dimensies (milieu, sociaal, economie en vrede) weer samengebracht.  De SDGs vormen dan ook de rode draad door ons duurzaamheidsverslag en liggen aan de grondslag van onze 7 maatschappelijke ambities die het FIDO tegen 2020 wil realiseren. Benieuwd wat deze doelstellingen nu precies zijn? Wil je weten wat het FIDO in 2015 en 2016 heeft gedaan?

Ontdek het in ons duurzaamheidsverslag!