Languages

Maak je evenement duurzamer!

Organiseer je binnenkort een evenement en wil je dat het duurzaam en verantwoord is?

Dan kan je best de impact van je evenement op het milieu verminderen en ervoor zorgen dat het tegelijk een positief effect heeft op de samenleving en de economie.

Om je hierbij te ondersteunen, heeft het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling zijn online tool voor het organiseren van een duurzaam evenement geactualiseerd. De tool bevat een thematische vragenlijst over de duurzaamheidsaspecten bij elke stap van de organisatie van een evenement, bijvoorbeeld een conferentie, een concert, een tentoonstelling, een festival etc. Aan de hand van het eindresultaat kan je de impact van je activiteit beoordelen en verbeteren.

Binnen enkele weken wordt België voor zes maanden voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Dat wordt zeker een intensieve periode voor veel organisatoren van evenementen en is dus het perfecte moment om de nieuwe versie van onze tool uit te proberen.

Uiteraard kan de tool ook worden gebruikt voor activiteiten buiten het kader van het Belgische voorzitterschap. Bovendien is de tool gratis en wordt de anonimiteit van de gebruikers gegarandeerd.


Meer informatie

Duurzaamevenement.belgium.be