Languages

Hoe zit dat met duurzame cosmetica en verzorgingsproducten?

FOD Volksgezondheid organiseert infosessie over de duurzaamheid van cosmetica en verzorgingsproducten

Voor elk schoonheidskwaaltje heb je tegenwoordig een poedertje, zalfje, potje of tube. Veel van deze wondermiddelen zijn gemaakt van plantaardige of dierlijke middelen die de biodiversiteit schaden. Zijn de vele kwaliteitslabels op de markt wel te vertrouwen? Hoe kan je als consument de goede keuze maken? FOD Volksgezondheid staat je op donderdag 30 november bij met uitleg!

Dagelijks gebruiken we in België gemiddeld 18 gram verzorgingsproducten per persoon. Cosmetica speelt dus een belangrijke rol in ons dagelijks leven. De productiemethoden en de samenstelling van deze producten kunnen aanzienlijk verschillen: ze kunnen huisgemaakt zijn of door multinationals, met zowel kunstmatige als geheel natuurlijke ingrediënten. De chemische stoffen die gebruikt worden tijdens de productie kunnen in het leefmilieu terechtkomen, wat onvermijdelijk leidt tot een verlies aan biodiversiteit. Voor de consument is ook niet makkelijk om schadelijke producten te vermijden door de vele certificaten en labels op de markt.  

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu organiseert op donderdag 30 november, van 9u tot 13u, een informatiesessie over dit complexe onderwerp. Marktspelers, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en de overheid geven een inkijk in de wereld van schoonheids- en verzorgingsproducten en bespreken de impact van deze producten op onze gezondheid en het leefmilieu.

De infosessie gaat door, van 9u tot 13u, in het Pacheco Center, te Brussel. Inschrijven kan via  deze link.