Languages

Middag DO: De impact van megatrends op werk en tewerkstelling

Middag DO: De impact van megatrends op werk en tewerkstelling

Date: 
Tuesday, November 28, 2017 - 12:00

 

 

Het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) zet zijn ontmoetingen in het kader van megatrends en de impact ervan op de SDGs (Sustainable Development Goals) voort. Megatrends zijn ingrijpende veranderingen  op wereldvlak die onvermijdelijk een impact op onze toekomst hebben. Denk daarbij aan de toename en vergrijzing van de wereldbevolking, de uitputting van de natuurlijke bronnen, klimaatveranderingen, de toename van de energievraag, de digitalisering van de economie, globalisering etc. Toekomstige generaties zullen de impact van deze megatrends op het milieu, de maatschappij en economie sterk voelen

Tijdens de volgende Middag van de Duurzame Ontwikkeling staat het FIDO stil bij de impact van megatrends op werk en tewerkstelling. Welke ingrijpende veranderingen transformeren de werkorganisatie en welke nieuwe arbeidsvormen duiken er op? Twee deskundigen ter zake nemen het woord.

 

De ontmoeting vindt plaats op 28 november 2017, van 12 tot 14 uur, in de conferentiezaal van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA), Wetstraat 51 te 1040 Brussel.

  • 12:00 Onthaal van de deelnemers – breng zeker uw lunchpakket mee, dat u ter plaatse kunt opeten. Het FIDO zorgt voor drankjes voor iedereen.
  • 12:30-13:00 Marc De Vos (Directeur van Itinera – Universiteit Gent en VUB): Wat is de toekomst van het werk?
  • 13:00-13:30  Claire Courteille-Mulder (Directrice van het bureau van de IAO voor de Europese Unie en de Benelux): Wordt de atypische tewerkstelling in de toekomst de regel?
  • 13:30-14:00 Vraag &-Antwoord.

We vragen u om u uiterlijk op 24 november 2017 in te schrijven voor deze “Middag van de DO”. Online inschrijven is gratis maar verplicht.

Praktische informatie

U kunt de FOD Beleid en Ondersteuning bereiken:

  • met het openbaar vervoer: metro (haltes Kunst-Wet en Maalbeek);
  • met de fiets: Villostation bij Kunst-Wet.

 

Mogelijk gemaakt door Eventbrite