Languages

Subsidies 2018

Projectoproepen 2018

1. Wordt jouw organisatie de nieuwe SDG VOICE 2019?

De Minister voor Duurzame Ontwikkeling, Marie-Christine Marghem, en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) lanceren opnieuw een subsidieoproep in hun zoektocht naar zes SDG ambassadeurs of “SDG Voices” voor 2019.

Als SDG Voice is het jouw taak om niet alleen te informeren over de SDGs, maar ook mensen te enthousiasmeren om zelf de handen uit de mouwen te steken. Hiervoor krijgt jouw organisatie, bedrijf of vereniging een budget van 25.000 euro.

Kent jouw bedrijf of organisatie de SDGs van binnen en van buiten? Hebben jullie een inspirerend SDG-verhaal? Willen jullie anderen aan te zetten tot een bijdrage aan de SDGs?

Vertel dan jullie SDG-campagne aan ons, en misschien helpen wij jullie wel?

Om deel te nemen vul je dit aanvraagformulier in en bezorg je het ons voor de deadline van 4 november op het emailadres info@sdgs.be.

Meer uitleg over de aanvraagprocedure vind je hier.

2. Hoe de prioriteiten van uw organisatie afstemmen op de SDGs ? - Afsluiting: 07/09/2018

Organisaties worden steeds meer op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en hun bijdrage aan de SDGs aangesproken. Voor veel organisaties, en vooral voor kmo’s, ngo’s, steden en gemeenten, is het geen evidente opgave om dit in kaart te brengen. Ze hebben vaak niet de juiste middelen of expertise om hun duurzaamheidsstrategie bij te sturen en efficiënt te koppelen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDGs.

Om organisaties te helpen duurzame veranderingen te realiseren in lijn met de SDGs  voorziet de minister van Duurzame Ontwikkeling, Marie-Christine Marghem, een financiële ondersteuning voor externe begeleiding aan de hand van een nieuwe projectoproep.

  • Wilt u de SDGs mee op te nemen in uw strategie?
  • Wilt u graag externe begeleiding om uw duurzaamheidsstrategie in kaart te brengen en aan de SDGs te koppelen zonder de visie van uw stakeholders uit het oog te verliezen?

Dan zal deze projectoproep u vast interesseren! Lees dit document voor meer informatie over alle praktische details en de voorwaarden voor deelname.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Vul dan het subsidieaanvraagformulier in. De projectoproep eindigt op 7 september 2018 (om 12 uur ‘s middags).