Languages

Van 3 tot 6 oktober: het Nuits sonores & European Lab Brussels-festival

BOZAR opent vier dagen lang zijn deuren voor duurzame ontwikkeling.  

Van 3 tot 6 oktober vindt de derde editie van het Nuits sonores & European Lab Brussels-festival plaats in Brussel. In deze tijden van groeiend wereldwijd verzet en activisme tegen de klimaatinactiviteit,  geeft het European Lab-festival de burgers een stem.

Welke plaats voor klimaatactivisme?

De sfeer van opstand tegen de passiviteit van de politici in het licht van de klimaatcrisis is kenmerkend voor de wereld van vandaag. Sinds enkele  jaren trekken in heel Europa en elders in de wereld klimaatmarsen de straat op. Dit activisme onder het motto “Time to Act” (het tijd is om te handelen) kent geen grenzen. Het European Lab biedt al deze activisten de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in hartje Brussel tijdens tal van conferenties, debatten, workshops, etc. rond gevoelige onderwerpen. Eens te meer staat de klimaatuitdaging centraal in de debatten. Vertegenwoordigers van verschillende groepen, zoals Extinction Rebellion, zullen aanwezig zijn om hun klimaatacties toe te lichten.

Het programma

Overdag zullen een tiental sprekers drie verschillende thema's behandelen: kunst en activisme, de klimaatuitdaging en tijdelijk gebruik. Dit gebeurt onder verschillende vormen: keynotes, debatten, conferenties, workshops, videodocumentaires, etc. ‘s Avonds kunnen de deelnemers de benen losgooien op de elektronische muziek van uitzonderlijke muzikanten: Oli XL, Le Motel, Zuli, OR: LA, Cabaret Nocture en vele anderen. De concerten vinden plaats op enkele andere uitgelezen plekken van de hoofdstad: Thurn & Taxis, het KANAL-Centre Pompidou, LaVallée, Be-Here en C12.

Meer informatie over het programma.