Languages

Shift my enterprise : oproep tot indienen van blijken van belangstelling

Wilt u het businessmodel van uw KMO of ZKO duurzamer maken? Bent u gevestigd in de regio Brussel? Dien uw kandidatuur in en vraag ondersteuning aan. 

Onstabiele bevoorradingsketens, verhoogde prijzen voor grondstoffen, de druk van de concurrentie op wereldniveau, moeilijkheden om goede profielen aan te werven… In tijden van ecologische en sociale crisis krijgen u en uw bedrijf af te rekenen met tal van uitdagingen. En als dit nu eens de gelegenheid is om uw model stap voor stap om te denken?

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wagen steeds meer bedrijven het erop met de economische transitie. Het houdt in dat u uw model omgooit om er een duurzamere omgang met uw hulpbronnen, een meer lokale verankering of een verbetering van de inclusiviteit van uw bedrijf in op te nemen. Zo zorgt u dat uw business veerkrachtiger kan omgaan met crisissituaties en verhoogt u uw concurrentievermogen.

De economische transitie binnen handbereik van de Brusselse KMO’s

Leefmilieu Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid en hub.brussels lanceren gezamenlijk Shift my enterprise, een nieuw begeleidingsaanbod om Brusselse kmo’s te helpen om hun aanbod of hun manier van werken geleidelijk aan een transitie te laten doormaken!

Het programma heeft een dubbele opzet:

 1. Uw onderneming begeleiden om de hefbomen te identificeren om het economisch model ervan echt te gaan transformeren door er ecologische, sociale en bestuursaspecten mee in op te nemen;
 2. Uw bedrijf toegang verschaffen tot de verschillende steunmaatregelen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, ongeacht of dat technische of financiële ondersteuning is.

Concreet biedt Shift my enterprise u:

 • degelijke en uitgebreide gratis begeleiding door experten (het equivalent van een subsidie van € 16.000), die bestaat uit het samen uitwerken van een actieplan en/of begeleiding bij de uitvoering ervan;
 • een kans om contacten aan te knopen en vereenvoudigde toegang tot de gewestelijke steunregelingen;
 • promotie voor uw project;
 • voordelige voorwaarden om uw intrek te nemen in de gebouwen van Greenbizz.brussels, de gewestelijke incubator voor duurzame projecten;
 • hogere premies en steun voor economische  ontwikkeling als “voorbeeldig” onderneming.

Hoe kandidatuur indienen?

Het kandidatuurdossier moet het volgende bevatten

 • een gedetailleerde beschrijving van het ontwikkelingsproject van de onderneming
 • haar economische en financiële situatie
 • details over de inzet voor een ecologische en/of sociale transitie en alle elementen die het mogelijk maken te oordelen over haar motivatie
 • en haar beschikbaarheid om het project uit te voeren

Deze oproep tot het indienen van blijken van belangstelling bestaat uit een voortdurend selectieproces met 3 verschillende kandidatuurperiodes die lopen tot eind 2024 : tot 15 juli, tot 15 oktober en tot 15 december. U ontvangt uiterlijk 2 maanden na het indienen van uw aanvraag een reactie.

Raadpleeg de regels voor de oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor meer informatie over hoe u een aanvraag kunt indienen.

Heeft u de kans gemist om deel te nemen aan de startavond van Shift my enterprise? Of wilt u het herontdekken? Bekijk hier de presentatie van de avond!

Stel u kandidaat


Meer informatie

https://shiftingeconomy.brussels/nl/shift-my-enterprise/