Languages

Europese Duurzame Ontwikkelingsweek

KICK OFF van de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek: 30 mei tot 5 juni

Op woensdag 30 mei start de Europese Week voor de Duurzame Ontwikkeling. Dit initiatief zet SDG initiatieven uit meer dan 23 verschillende landen in de kijker op het platform: www.esdw.eu

Meer dan 4000 SDG projecten in 23 landen.

De Europese Week voor de Duurzame Ontwikkeling (in het Engels: The European Sustainable Development Week – ESDW) promoot zoals elk jaar Agenda 2030 en de Sustainable Development Goals. Dit doen ze door zoveel mogelijk SDG initiatieven uit zoveel mogelijk landen te verzamelen op een handig platform. Dit jaar hebben zo’n 1.766 initiatieven uit 23 verschillende landen zich geregisteerd.

De SDGS in België: SDGs.be & de SDG Voices

Ook België engageert zich sterk voor de SDGs. In 2016 maakte de federale regering de SDGs tot een belangrijke prioriteit. De website sdgs.be werd opgericht als een neutraal informatieplatform. Het team achter deze website volgt de ontwikkelingen rond de SDGs internationaal, nationaal en regionaal op. Als organisatie kan je ook je SDG initiatief registeren op deze website.

De website wilt organisaties en burgers informeren en mobiliseren. Mensen aanzetten tot actie is geen gemakkelijke opgave. Daarom schakelt de website al twee jaar op rij SDG ambassadeurs of SDG Voices in. Deze organisaties met een hart voor duurzaamheid ondernemen allerlei acties die mensen motiveren om mee te denken over hun bijdrage aan de duurzaamheidsagenda. Zo daagde SDG Voice Stad Gent in 2017 vijf andere steden uit met een ludieke SDG-opdracht zoals een lesmarathon, iedereen op de fiets, etc… SDG Voice Joker laat reizigers dan weer de SDGs ontdekken via hun favoriete SDG-spots. SDG-spots zijn activiteiten, momentopnames, ervaringen of initiatieven die mensen op reis kunnen tegenkomen.

Meer info over de SDG Voices en hun initiatieven vind je hier. Benieuwd hoe andere landen aan de slag gaan met de SDGs? Heb je zelf een interessant initiatief? Neem dan een kijkje op het ESDW platform en registreer je initiatief.